Σελίδες

29 Μαΐ 2012

Νίγηρα χαρά της γης και της αυγής γαλάζιο κρίνο...


"Σκέπτομαι περισσότερο τα μικρά παιδιά σε ένα σχολείο σε ένα μικρό χωριό στο Νίγηρα, που έχουν δάσκαλο μόνο δύο ώρες την ημέρα, και μοιράζονται τρία από αυτά την ίδια καρέκλα και είναι πολύ πρόθυμα να μάθουν γράμματα. Τους έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα. Πιστεύω  ότι αυτοί χρειάζονται ακόμη περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα". Οι γνωστές δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ, πολύ γνωστής μας πια, Κριστίν Λαγκάρντ.
Εδώ και δύο χρόνια η συζήτηση στην Ελλάδα είναι αν θα πρέπει να διώξουμε το ΔΝΤ, από την χώρα μας αφού το μόνο που έχει καταφέρει μέχρι τώρα, μαζί με την «αλληλέγγυα» Ευρώπη,  είναι καταστροφή και εξαθλίωση. Νομίζω ότι το θέμα πια δεν είναι εκεί. Το θέμα δεν είναι να φύγει το ΔΝΤ από μια χώρα. Το θέμα είναι να φύγει το ΔΝΤ από τον πλανήτη.

Αυτή η βδέλλα που κάθεται πάνω στους λαούς και τους ρουφάει, τον πλούτο, τις περιουσίες, τα αποθεματικά, τις ζωές και τα όνειρα. Αυτό το μικρόβιο πρέπει να εξαφανιστεί, να σκοτωθεί και μαζί με αυτό οι συνταγές και οι τρόποι εξόντωσης που μονότονα χρησιμοποιεί.
Θα πει κάποιος καλοπροαίρετος, ή αφελής ή χάχας, σαν αυτούς που υπάρχουν πολλοί τώρα τελευταία, που νομίζουν ότι θα αλλάξει η ζωή τους με μια κίνηση (εδώ ακόμη και για το καθάρισμα των τζαμιών χρειάζονταν τρείς, ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε), θα πει λοιπόν αυτό  το φιλήσυχο  πρόβατο, «μα πώς θα σωθούν τα παιδάκια στο Νίγηρα, αν δεν υπάρχει ΔΝΤ». Στην βλακώδη ερώτηση υπάρχει απάντηση.
Τα παιδάκια στο Νίγηρα, που κάθονται τρία, τρία σε μια καρέκλα, υπάρχουν έτσι, επειδή τα αναγκάζει το ΔΝΤ να υπάρχουν. Αυτό τους στερεί φαγητό, νερό, μόρφωση, υγεία και καρέκλες για το σχολείο τους. Αυτό και η αντίληψη, η στρατηγική και η φιλοσοφία του ΔΝΤ και των ιδιοκτητών του. Των εμπνευστών του, των δημιουργών του, των αυτουργών του.
Αν ήθελε πραγματικά η Λαγκάρντ να σώσει τα παιδάκια του Νίγηρα, δεν θα είχε παρά να κοιτάξει από την ντουλάπα, την μπιζουτιέρα της και  τον μισθό της, μέχρι τους φίλους της επιχειρηματίες παγκοσμίου κύρους και ακτινοβολίας. Όλους αυτούς τους «επιτυχημένους» του κόσμου που τα εισοδήματά τους, είναι 4 και 5 φορές μεγαλύτερα από το ΑΕΠ του Νίγηρα και καμιά 20αριά άλλων χωρών.
Αυτοί κρατάνε τους λαούς στην φτώχεια και την ανέχεια. Αυτοί σκοτώνουν τα παιδάκια του Νίγηρα, της υπόλοιπης Αφρικής και τώρα σιγά σιγά και της Νότιας Ευρώπης. Και το κάνουν όχι επειδή είναι κακοί. Αλλά επειδή έτσι τρέφονται. Έτσι θεριεύουν αυτοί και το σύστημά τους. Αυτή είναι η τροφή τους. Η εξόντωση των πολλών, των αδύνατων, των εκατομμυρίων ανθρώπων σε αυτή τη γη, που δεν είχαν την δυνατότητα και δεν άρπαξαν την ευκαιρία στο κατάλληλο timing…
Η Λαγκάρντ είπε ψέματα. Δεν σκέφτεται τα παιδάκια του Νίγηρα. Τα παιδάκια της Αθήνας σκέφτεται, που σε ελάχιστο καιρό, θα τα έχει φέρει στην ίδια μοίρα με αυτά του Νίγηρα. Αυτοί οι άνθρωποι, αυτές οι απόψεις δεν μπορεί να είναι σωτηρία για κανέναν. Είναι  τάφος για όλους μας.
Το ΔΝΤ δεν πρέπει να φύγει αύριο. Πρέπει να φύγει ΧΤΕΣ. Και μαζί με αυτό να διώξουμε και άλλα βαρίδια μαζί του. Και με την ευκαιρία να πρωτοτυπήσουμε.
Να πεθάνουμε την ελπίδα πρώτη! Την ελπίδα, που υπάρχει διάχυτη σε μυαλά συμπατριωτών μας, ότι όλοι αυτοί, ΔΝΤ-Τρόικα-ΕΕ, θα μας σώσουν. Ας ξεκινήσουμε, επιτέλους ανορθόδοξα. Τα έχουμε δοκιμάσει όλα, γιατί όχι και αυτό;
Ας σκοτώσουμε πρώτη  την ελπίδα και ας πεθάνουμε εμείς τελευταίοι!

Θύμιος Κ. ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου