Σελίδες

22 Οκτ 2013

Περί υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής επιτροπής


To KKE έγκαιρα εδώ και πολλά χρόνια έχει προειδοποιήσει για τον επιζήμιο ρόλο των λεγόμενων ευρωκομμάτων, τα οποία δηλώνουν ρητά στο πρόγραμμα και τις αρχές λειτουργίας τους τον σεβασμό και την υποταγή τους στις «αρχές» της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, της διακρατικής αυτής ένωσης του κεφαλαίου. Τέτοιο Κόμμα είναι και το «Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» που προωθεί την υποψηφιότητα του Α. Τσίπρα για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σκόπιμα λαθροχειρούν όσοι παρουσιάζουν την υποψηφιότητα Τσίπρα ως υποψηφιότητα της GUE-NGL, της συνομόσπονδης ομάδας στο πλαίσιο του Ευρωκοινοβουλίου στην οποία συμμετέχει και το ΚΚΕ προκειμένου να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς που θέτει ο κανονισμός της Ευρωβουλής. Η GUE-NGL δεν αποτελεί πλαίσιο πολιτικής συνεργασίας και για αυτό δεν δεσμεύει τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή, και ασφαλώς ούτε το ΚΚΕ, που δρα με ιδεολογικοπολιτική αυτοτέλεια.

Η υποψηφιότητα Τσίπρα δεν αφορά τα λαϊκά συμφέροντα. Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν τη στηρίζει αλλά την αντιπαλεύει γιατί καλλιεργεί επικίνδυνες αυταπάτες ότι η εργατική τάξη τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να προσμένουν από την ΕΕ το αδύνατο, να γίνει αυτή φιλολαϊκή, να εκδημοκρατιστεί. Η ΕΕ ήταν, είναι και θα είναι ένωση του κεφαλαίου, εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα, αντίπαλη για το λαό.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους επίσης να απορρίψουν τόσο τις φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές υποψηφιότητες που λιβανίζουν την ΕΕ όσο και τις λεγόμενες όψιμες «ευρωσκεπτικιστικές φωνές» εθνικιστικών-φασιστικών και άλλων δυνάμεων που δεν αποκαλύπτουν τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ, ζητούν να μετριέται με άλλο νόμισμα η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που με κάθε τρόπο στηρίζουν οδηγώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση το λαό.
Η συζήτηση για τις υποψηφιότητες για τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής καθώς και τα μεγάλα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ για να «ακουστεί δήθεν η φωνή του λαού στην ΕΕ» σκόπιμα αποκρύπτουν την υποκριτική δημοκρατικοφάνεια της όλης διαδικασίας εκλογής προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι οι υποψηφιότητες αυτές θα τεθούν συμβουλευτικά υπόψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Συμβουλίου των αρχηγών των κρατών-μελών προκείμενου αυτοί τελικά να ορίσουν τον υποψήφιο που θα επικυρώσει το ευρωκοινοβούλιο.
Ο λαός σε κάθε ευκαιρία στις επερχόμενες ευρωεκλογές έχει επιλογή. Να στηρίξει αποφασιστικά το ΚΚΕ που παλεύει αταλάντευτα για τα λαϊκά συμφέροντα στην κατεύθυνση της αποδέσμευσης από το «λάκκο των λεόντων» της ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους σε μια κοινωνικοποιημένη οικονομία που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, χωρίς εκμεταλλευτές κι εκμεταλλευόμενους.
Το ΚΚΕ με τη δράση του όχι μόνο μπροστά στις ευρωεκλογές αλλά συνολικότερα επιδιώκει την ενίσχυση της κοινής δράσης, του συντονισμού των κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων στην Ευρώπη. Με δική του πρωτοβουλία πριν λίγο καιρό συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία 30 Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων από όλη την Ευρώπη για τη μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και το συντονισμό της δράσης τους που αποτελεί στήριγμα της πάλης των λαών της Ευρώπης ενάντια στην ΕΕ, που αποκαλύπτει το ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της, και ξεσκεπάζει τον επικίνδυνο ρόλο των μηχανισμών της όπως αυτή των ευρωκομμάτων ανάμεσα τους και του ΚΕΑ.
 ΚΠ - 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου