Σελίδες

25 Οκτ 2013

Ο Αλ. Τσίπρας ως νέος «λέων» του λάκκου των λεόντων

Του Τάκη Βαρελά*
Όλα τα είχε η Μαριορή αυτό μας έλειπε, λέει μια παροιμία.
Θα ζήσουμε να το δούμε και αυτό το πανηγύρι.
Ο Τσίπρας, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς (ΚΕΑ) για την προεδρία της Κομισιόν.
Ήδη εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ περιπατούν με ύφος 100 καρδιναλίων και 60 καπουτσίνων, σηκώνοντας τη σημαία του Ελληναρά, Λέοντα πλέον Αλέξη, που ως άλλος Αίολος φορώντας προβιά λιονταριού θα φουσκώσει τα πανιά της γερασμένης Ευρώπης για να την επανατοποθετήσει στον αρχικό της στόχο της ευημερίας των λαών, της δημοκρατίας, του τέλους των οικονομικών ανισοτήτων, της υγιούς επιχειρηματικότητας και λοιπών ονείρων.
Όλα αυτά με τη σημαία του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς, του δεδηλωμένου συστημικού κόμματος της ΕΕ, το όποιο, αφού συμφωνήσαν με τα άλλα λιοντάρια (Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλιστές, Πράσινοι κ.λπ.) για το πλαίσιο και το ρόλο της ΕΕ, συμμετέχει πλέον θεσμικά στην αγέλη κατασπάραξης των λαών της Ευρώπης και όχι μόνο.

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ απατούν μάλιστα να ξεκινήσει γρήγορα η καμπάνια για την υποψηφιότητα του Αλέξη, μην την αφήσουμε λένε προς το τέλος των Ευρωεκλογών γιατί αυτό θα δώσει άλλο αέρα για το ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Αριστερά γενικότερα.
Για να δούμε όμως, τι νταραβέρια και πού θα την πάει την βαλίτσα ο Αλέξης, ο επονομαζόμενος πλέον και ως Λέων της αριστεράς στη ζούγκλα των Βρυξελλών.
Ας ρίξουμε μια ματιά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, τότε που κυοφορούταν η ΕΕ, εκεί περίπου στα 1915, μεσούντος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, να εξετάσουμε τις ανάγκες ύπαρξης αυτού το μορφώματος, τα αίτια ίδρυσης της ΕΕ, τους σκοπούς, τα μέσα και τους στόχους της.
Η Ευρώπη τότε ταραζόταν από ένα Παγκόσμιο πόλεμο για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Κράτη διαλύονταν και εμφανίζονταν εν μία νυκτί.
Στα Βαλκάνια, οι χώρες που απέκτησαν την ανεξαρτησία από τον κατακερματισμό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας γεννήθηκαν μέσα σε ένα μήνα, τα σύνορα άλλαζαν και οι λαοί σφάζονταν, (Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Αλβανία). Στη μέση Ανατολή το ίδιο, από την άλλη η ήττα της Ισπανίας φούσκωσε τα πανιά των αρπακτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για αλλαγή αποικιοκράτη και εκμεταλλευτή. 
Η φαγωμάρα των λιονταριών για το πλιάτσικο που είναι στη φύση τους κατασπάραζε λαούς χωρίς κανένα οίκτο. Περιφερόμενες αγέλες εκσυγχρόνιζαν την δουλεία, λύνοντας τις φυσικές αλυσίδες και άφηναν «ελεύθερους» τους δούλους να πεθαίνουν «ελεύθερα»!
Δεν τα βρήκαν, δεν χόρταιναν, η φύση τους δεν τους το επέτρεπε.
Τα συμφέροντα και τις αντιθέσεις τους τα έλυσαν προσωρινά με το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ανοίγοντας παράλληλα πόλεμο στη σοσιαλιστική Σοβιετική Ένωση, στρατηγικός στόχος του ιμπεριαλισμού από τότε.
Μόνο ο Σοβιετικός λαός είχε 20.000.000 νεκρούς, η χώρα μας 500.000 σε πληθυσμό τότε 7.500.000.
Μετά τον πόλεμο τα λιοντάρια άλλαξαν προβιά και ντύθηκαν αρνιά, ανακάλυψαν την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, όπου αρνιά, λύκοι, ύαινες και γυπαετοί, θα έβοσκαν μονιασμένα στη γη της επαγγελίας τη σημερινή ΕΕ, (σε αυτή την γη θέλει ο Τσίπρας να γίνει ποιμένας, για αυτά τα ζωντανά ντύθηκε Λέων).
Έταξαν στους λαούς της Ευρώπης, λαγούς με πετραχήλια, έριξαν και κανένα επιδοτούμενο ξεροκόμματο, έτσι για ξεκάρφωμα και φτάσαμε σήμερα να χάσουν οι εργαζόμενοι τα αυγά και τα καλάθια.
Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης έγινε πολιτισμός. Το κέρδος θεσμοθετήθηκε κοινοβουλευτικά, όρος για την δημοκρατία τους.
Η ελεύθερη διακίνηση αγαθών, υπηρεσιών θέτει ως νόμο – πράξη το συμφέρον κέρδος και σε αυτή υποτάσσονται δια πυρός και σιδήρου κράτη, λαοί, πολιτισμοί, άνθρωποι, ο αέρας, η στεριά, ο ήλιος και η θάλασσα..
Όλα στο βωμό του κέρδους.
Να τι έγραφε ο Λένιν για τις Νέες Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης το 1915:
«Το κεφάλαιο έχει γίνει διεθνές και μονοπωλητής. Ο κόσμος έχει κομματιαστεί από μια χούφτα Mεγάλων Δυνάμεων, δηλ., δυνάμεις επιτυχείς στην μεγάλη λεηλασία και καταπίεση των εθνών.Οι τέσσερις Μεγάλες Δυνάμεις της Ευρώπης -Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία και Γερμανία,….οι οποίες είναι εξοπλισμένες με στρατούς και ναυτικά που παρέχουν στους γιους και τους αδελφούς των εκατομμυριούχων τις εργασίες στις αποικίες και τις ημι-αποικίες ως αντιβασιλείς, προξένους, πρεσβευτές, ανώτερους υπαλλήλους όλων των ειδών, κληρικούς, και άλλες βδέλλες.
Έτσι η λεηλασία περίπου χιλίων εκατομμυρίων από τον πληθυσμό της γης οργανώνεται από μια χούφτα Μεγάλων Δυνάμεων στην εποχή της μεγαλύτερης ανάπτυξης του καπιταλισμού. Καμία άλλη οργάνωση δεν είναι πιθανή κάτω από τον καπιταλισμό.
Να αρνηθούν τις αποικίες, -τις σφαίρες επιρροής-, και την εξαγωγή του κεφαλαίου; 
Το να σκεφτούμε ό,τι είναι πιθανό σημαίνει να κατεβούμε στο επίπεδο κάποιου μυξοκλαίγοντας εφημερίου που κάθε Κυριακή κηρύσσει στους πλουσίους τις υψηλές αρχές του Χριστιανισμού και τους συμβουλεύει να δώσουν στους φτωχούς, καλά, εάν όχι εκατομμύρια, τουλάχιστον αρκετά εκατοντάδες ρούβλια ετησίως».
Συνεχίζοντας το ίδιο άρθο ο Λενιν σημειώνει: 
«…Eνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης κάτω από τoν καπιταλισμό είναι ισοδύναμες προς μια συμφωνία για διαίρεση των αποικιών. Κάτω από τον καπιταλισμό, εντούτοις, καμία άλλη βάση και καμία άλλη αρχή της μοιρασιάς δεν είναι πιθανή εκτός από την δύναμη. Ένας πολυεκατομμυριούχος δεν μπορεί να μοιραστεί το "εθνικό εισόδημα" μιας καπιταλιστικής χώρας με κανένα άλλον…
… Ο καπιταλισμός είναι η ιδιωτική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, και η αναρχία στην παραγωγή. Η υπεράσπιση μιας "δίκαιας" μοιρασιάς του εισοδήματος σε μια τέτοια βάση είναι καθαρός Προυντονισμός, ηλίθιος φιλισταιϊσμός. Καμία μοιρασιά δεν μπορεί να επηρεαστεί ειδάλλως από την "αναλογία στην δύναμη", και τις αλλαγές της δύναμης με τη πορεία της οικονομικής ανάπτυξης.
Φυσικά, οι προσωρινές συμφωνίες είναι πιθανές μεταξύ των καπιταλιστών και μεταξύ των κρατών. Από αυτή την άποψη οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης είναι πιθανές ως συμφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων καπιταλιστών ... αλλά με ποιο σκοπό; 
Μόνο με σκοπό από κοινού να καταπνίγουν τον σοσιαλισμό στην Ευρώπη, από κοινού να προστατεύουν την αποικιακή λεία …
Είναι για αυτούς τους λόγους και μετά από τις επανειλημμένες συζητήσεις στη διάσκεψη των R,S.D.L.P. ομάδων στο εξωτερικό, ακολουθώντας εκείνη την διάσκεψη, ότι οι εκδότες του Κεντρικού Οργάνου έχουν έρθει στο συμπέρασμα ότι το σύνθημα για τις Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης είναι λανθασμένο».
*Γράφτηκε: Στις ή πριν από της 23 Αυγούστου 1915

Πρωτοδημοσιεύτηκε: Sotsial-Demokrat αριθ. 44, 23 Αυγούστου 1915
Τι άλλαξε λοιπόν κύριε Τσίπρα και σεις κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ , που σας τίμησαν με την ψήφο τους 1.700.000 απογοητευμένοι και αποκαρδιωμένοι ψηφοφόροι, εργάτες, και άνεργοι;
Για ποιον θα βρυχάται ο Λέων Τσίπρας στην ΕΕ;
Θα μου πείτε, σκυλί που γαυγίζει, άλλο τόσο και το λιοντάρι, μην το φοβάσαι. Αυτό το ξέρουν οι καπιταλιστές, αυτοί έχουν τα δικά τους σκυλιά και τα δικά τους λιοντάρια, που ξέρουν να χειραγωγούν και να κυβερνούν και να δαγκώνουν στη ζούγκλα.
Δεν αμφιβάλλω βέβαια για το βρυχηθμό της Αριστεράς σας, θα βρυχάται, αλλά θα ψευδίζει, θα σφυρίζει εν απουσία των δοντιών. Αυτή αριστερά σας θα είναι μόνο για φίλημα και όχι για δάγκωμα!
Πάτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, στη λυκοσυμαχία, πεσκέσι και ευνουχισμένη την εργατική τάξη στο λάκκο των λεόντων, ( από εδώ προκύπτει ο τίτλος Λέων), οσιομάρτυρες της ΕΕ των «χρυσών κουταλιών» και των 35.000.0000 ανέργων δίνοντας ανάσα στον καπιταλισμό.
Θα επανατοποθετείσετε, λέτε, το ρόλο της Ευρώπης;
Μέσα από πού; Από την λυκοσυμαχία που εδώ και εκατό χρόνια έφερε δύο Παγκόσμιους πολέμους με εκατομμύρια νεκρούς, πείνα και δυστυχία σε όλο τον κόσμο, με διαλυμένες χώρες και λαούς;
Εκεί στην ΕΕ, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ χορεύουν οι διάβολοι ντυμένοι άγγελοι και σεις θα χορεύετε στο σκοπό που θα βαρούν τα όργανα.
Σε αυτό χώρο όποια χώρα μπήκε, κάηκε. Σύρετε εσείς λοιπόν το χορό, με εμάς και το λαό απέναντι.
Ξέρετε οι κομμουνιστές τον τελευταίο καιρό διαβάζουν, λένε, βουλωμένο γράμμα και δυστυχώς για το λαό επαληθεύονται. Ενός κακού, μύρια κακά έπονται.
Ο κατήφορός σας δεν έχει πιάσει πάτο ακόμα, ξέρετε τι συμβαίνει, αλλά περάσατε απέναντι, με την αστική τάξη και τα συμφέροντά της δίνοντας στο κέρδος του καπιταλιστή πρακτική υπόσταση και συνέχεια.
Προσφέρετε με την πολιτική σας την εργατική τάξη, βορά στο πιάτο της αστικής τάξης, σφίγγοντας το μυαλό της, εξαπατώντας, σπέρνοντας αυταπάτες ούτως ώστε να μη βρει τη δύναμη να οργανώσει την δράση της για να πάρει την εξουσία για λογαριασμό της.
Σήμερα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, με τις επιλογές σας, στρογγυλεύετε τις συνειδήσεις της εργατικής τάξης να αποποιηθεί τον ταξικό της χαρακτήρα, γνωρίζετε ότι η ταξική συνείδηση είναι η ανάγκη-προϋπόθεση που θα κινήσει τον τροχό της ιστορίας μπροστά, στο σοσιαλισμό και την πλήρη κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Έτσι έδωσε τον ορισμό για το σοσιαλισμό ο Γκεβάρα και προς τα εκεί θα πορευτεί η ανθρωπότητα και σεις, εφόσον πήρατε για τα καλά το ρόλο του υποστηρικτή των συμφερόντων της αστικής τάξης δεν χρίζεται καμίας ανοχής ή αυταπάτης.
*Ο Τάκης Βαρελάς είναι Ζωγράφος
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου