Σελίδες

22 Οκτ 2013

Ελ. Βαγενάς στον «Real Fm»: Η ΕΕ δίνει χρήμα με ουρά για πλύση εγκεφάλου (AUDIO)



Η αποκάλυψη του «Ριζοσπάστη» το περασμένο Σάββατο, για το πώς προωθείται η «θεωρία των άκρων» με χρηματοδότη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν το θέμα της τηλεφωνικής συνέντευξης του Ελισαίου Βαγενά, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στον «Real Fm» και το δημοσιογράφο Β. Κουφόπουλο.

Ο Ελ. Βαγενάς αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΕΕ με τίτλο «Ευρωπαϊκή μνήμη» που απευθύνεται σε δήμους, πανεπιστήμια και ΜΚΟ, που καλούνται να οργανώσουν αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις με αντίτιμο 100.000 ευρώ για κάθε μία.
«Το πρόγραμμα θα έπρεπε να λέγεται ευρωπαϊκή ...αμνησία», τόνισε ο Ελ. Βαγενάς, σημειώνοντας ότι αποτελεί πρόκληση για δύο λόγους: Αφ' ενός γιατί μοιράζει χρήμα με ουρά για πλύση εγκεφάλου, την ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και αφ' ετέρου γιατί επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία. Ο Ελ. Βαγενάς υπενθύμισε ακόμη ότι η προσπάθεια αυτή της ΕΕ έχει ξεκινήσει συστηματικά από το 2005 με στόχευση να ταυτιστεί ο ναζισμός με τον κομμουνισμό στα μυαλά κυρίως των νέων ανθρώπων. Ωστόσο, το στέλεχος του ΚΚΕ δήλωσε ότι δεν φοβάται, καθώς το κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα στη χώρα μας έχει βαθιές ρίζες. Κάλεσε πάντως το λαό να είναι σε επιφυλακή για να αποκρούσει κάθε προσπάθεια ταύτισης των δύο άκρων.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου