Σελίδες

19 Νοε 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτές πόρτες στο ΠΑΣΟΚ για το καλό του συστήματος και της ΕΕ!

Ανοιχτό κάλεσμα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία μέχρι σήμερα υπέγραφαν με τα δυο χέρια και υπηρετούσαν «ψυχή και πνεύμα» τις επιταγές της ΕΕ και των μονοπωλίων, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Είπε στη συνέντευξή του στην «Αυγή»: «Είναι προφανές ότι η στρατηγική της υποταγής στην τρόικα έχει όρια. Δεν πείθει πια κανέναν. Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές του καλούνται να είναι όχι μόνο μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος. Δεν είναι εύκολο. Γιατί εκτός του αισθήματος της κομματικής επιβίωσης υπάρχει και αυτό της πολιτικής αξιοπρέπειας. Σε κάθε περίπτωση, όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο».
Έτσι, ο Α. Τσίπρας αθωώνει εκ των προτέρων τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι βιώνουν μια «εσωτερική σύγκρουση» μετέχοντας στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, και τους καλεί να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, για να «ξεπλυθούν» από τις «αμαρτίες» τους!!!

Λες και δεν κυβερνούσε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, δεν εφάρμοζε κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της πλουτοκρατίας...
Λες και το ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα ήταν τάχα φιλολαϊκό και τον τελευταίο χρόνο έχει «ξεστρατίσει» και εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική...
Λες και δεν κυβερνούσε πριν από δυο χρόνια πάλι με τη ΝΔ και τον Καρατζαφέρη...
Φυσικά όλα αυτά τα γνωρίζουν ο Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλυντήριο του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήδη, πριν ακόμα από τις εκλογές του Ιούνη του 2012, στεγάζει πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ενόψει της συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα σημειώθηκε «συνωστισμός» πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις εγγραφές νέων μελών!
Το γεγονός ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιείται από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ μόνο ως προς το φραστικό (μνημόνιο ή όχι) και όχι προς την ουσία, φαίνεται και από τη διαπίστωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», είπε ότι «αν θα έπρεπε κανείς να μιλήσει για κάποιον ο οποίος είναι αποστάτης είναι ο Ευ. Βενιζέλος πρώτα απ' όλα απέναντι και στις ιδρυτικές αρχές του κόμματος του οποίου προΐσταται, αλλά θα έλεγα και στα όσα έχει υποστηρίξει πολύ πρόσφατα ως πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες έστω εκλογές». Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να εφαρμόσει... φιλολαϊκή πολιτική και το γεγονός ότι δεν το κάνει αποτελεί «παραφωνία»! Θυμίζει λίγο τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου το 2009, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου «προγραμματική αντιπολίτευση»!!
Εκείνο που φαίνεται όλο και πιο καθαρά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του για τη διακυβέρνηση του αστικού συστήματος και τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης εντός των τειχών, όλο και πιο κραυγαλέα πετάει από πάνω του ακόμα και τις φραστικές κορώνες που στόχευαν στο πλασάρισμά του ως «δύναμη ριζοσπαστική, δύναμη ανατροπής» κλπ. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ξεκάθαρα πως επιδιώκει ό,τι επεδίωκαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν το κατάφεραν. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά θα το κάνει πιο αποτελεσματικά και χωρίς «μνημόνιο» (όχι χωρίς αντιλαϊκά μέτρα, αλλά χωρίς ...μνημόνιο), αλλά με «Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της οικονομίας».
Όμως πόσο διαφορετικό στην ουσία του μπορεί να είναι αυτό το «Σχέδιο» από το «μνημόνιο»; Δε θα εφαρμόζει, δηλαδή, την πολιτική που απαιτεί η ΕΕ και τα μονοπώλια; Μα αυτήν ακριβώς την πολιτική θα εφαρμόζει, γιατί μέσα σε αυτό το σύστημα θα λειτουργήσει και μάλιστα με στόχο τη σωτηρία αυτού του συστήματος. Γιατί, όσο κι αν επαναλαμβάνει ο Α. Τσίπρας ορισμένα «ταξίματα» περί επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα προ κρίσης επίπεδα κλπ., καθώς και μια σειρά μέτρα που αποτελούν διακηρυγμένες αρχές και της ΝΔ (π.χ. σταθερό φορολογικό σύστημα), επίσης διακηρύττει ότι στόχος του είναι να σωθεί η ΕΕ.
Λέει συγκεκριμένα στην ίδια συνέντευξη παρουσιάζοντας τους τρεις πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρώτος είναι η άμεση αντιμετώπιση της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης. Ο δεύτερος είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας, με στήριξη του εισοδήματος των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Και ο τρίτος η παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας. Για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού χρειάζεται μια νέα συμφωνία για το χρέος, που θα συνδέει την αποπληρωμή του με την ανάπτυξη. Μια τέτοια συμφωνία απαιτείται τόσο για το καλό της Ελλάδας και των υπολοίπων χωρών του Νότου όσο όμως και για το καλό ολόκληρης της ΕΕ».
Το «καλό» της ΕΕ είναι η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Το «καλό» των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων βρίσκεται στην αντίπερα όχθη, σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ των λαϊκών αναγκών, τον οποίο μπορεί να φέρει μόνο ο ίδιος ο λαός με την πάλη του και την εξουσία του. Η θα παλεύεις για το «καλό» της ΕΕ ή για το «καλό» των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Ολα τα άλλα είναι κοροϊδία. Και, ειδικά από χώρους όπως της σοσιαλδημοκρατίας, ο λαός έχει «φάει» πολλή κοροϊδία και μπορεί να βγάλει συμπεράσματα ώστε να μην πατήσει άλλη μπανανόφλουδα από τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου