Σελίδες

7 Δεκ 2013

Συμφωνούν... «διαφωνώντας»... για να χειραγωγούν

Βουλευτής της ΝΔ, από εκείνους που τα αστικά ΜΜΕ εμφανίζουν ως έναν από αυτούς που έχουν «διαφωνίες» με την κυβέρνηση, σημειώνει: Φυσικά και θα στηρίξω τον προϋπολογισμό, αλλά όχι νέα μέτρα. 
Αυτό κι αν είναι εμπαιγμός! 
Μα, ο ίδιος ο προϋπολογισμός ανοίγει διάπλατα το δρόμο για να έρθουν νέα μέτρα. 
Οταν δηλαδή η κρατική χρηματοδότηση των Ταμείων μειώνεται για το 2014 κατά 1,8 δισ. ευρώ, αυτό τι σημαίνει; Δε σημαίνει ότι θα μειωθούν οι συντάξεις και άλλες παροχές ή ότι θα αυξηθούν οι εισφορές των ασφαλισμένων; 
Οταν οι πόροι για τα νοσοκομεία μειώνονται κατά 32%, αυτό δε σημαίνει νέα επιδείνωση της ήδη απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στην Υγεία; Δε σημαίνει κι άλλες ελλείψεις σε αναλώσιμα, σε προσωπικό, σε φάρμακα, κι άλλες πληρωμές από τους ασθενείς, κι άλλη εντατικοποίηση για τους εργαζόμενους στην Υγεία κι άλλους κινδύνους για την υγεία του λαού;


Τέτοιες διαφωνίες λοιπόν δεν ωφελούν το λαό. 
Ισα ίσα. Είναι διαφωνίες... απόλυτα σύμφωνες με τη στρατηγική, που θέλει την εργατική τάξη και τ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα ηττημένους για να βγουν τα μονοπώλια από την κρίση. 
Και τέτοιοι διαφωνούντες δεν κάνουν τίποτ' άλλο από το να συμφωνούν με τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά να διαφωνούν με το πώς και πότε αυτά πλασάρονται στο λαό. 
Και ταυτόχρονα να «πουλάνε» δήθεν φιλολαϊκό προφίλ, χειραγωγώντας τους εργαζόμενους στην αντιλαϊκή πολιτική. 
Να γιατί πρέπει να γυρίσουν την πλάτη οι εργαζόμενοι και σ' αυτούς και σε κάθε «αντιπολιτευόμενο» στα αντιλαϊκά μέτρα αλλά πολιτικό εκπρόσωπο κάθε επιχειρηματικότητας και της λεγόμενης υγιούς, απ' όποιο κόμμα του ευρωμονόδρομου και αν προέρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου