Σελίδες

22 Δεκ 2013

Με αφορμή τα «πόθεν έσχες»

Η αστική προπαγάνδα, αξιοποιώντας τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών, σήκωσαν κουρνιαχτό, ανάμεσα σε άλλα και με το «πόθεν έσχες» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην συνδικαλιστή στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Δε θα μπούμε στη λογική της αστικής προπαγάνδας για το «πόθεν».
Καπιταλισμό έχουμε, στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ήταν διευθυντικό στέλεχος, άρα με μεγάλο μισθό, γνωρίζει πώς λειτουργεί το σύστημα, άρα μπορεί να έχει τα μεγάλα ποσά που δήλωσε. Ετσι εξασφάλιζε προσωπικό βόλεμα και πλουτισμό. Και αυτό είναι που πρέπει να απασχολεί την εργατική τάξη. 
Μπορεί, για παράδειγμα, ένα διευθυντικό στέλεχος μιας τράπεζας που η δουλειά του είναι η υπεράσπιση και το αυγάτισμα του κεφαλαίου να έχει τα ίδια συμφέροντα με τους απλούς εργαζόμενους; 
Μπορεί να είναι στο ίδιο συνδικάτο με τους απλούς εργαζόμενους και οι διευθυντές; 
Πολύ περισσότερο, μπορούν να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων άνθρωποι που δουλεύουν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου; Δηλαδή, άνθρωποι που από τη σκοπιά των συμφερόντων τους είναι με την αστική τάξη; 
Τέτοιοι συνδικαλιστές καμιά σχέση δεν έχουν με τις αξίες, τις αγωνιστικές παραδόσεις της εργατικής τάξης, τους ταξικούς αγώνες. 
Αυτοί ξεπουλούν τα συμφέροντα των εργαζομένων στο κεφάλαιο.


Ποιος συνδικαλισμός;
Η υπόθεση με τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αντικείμενο σχολιασμού από μερίδα του αστικού Τύπου, ιδιαίτερα αυτό του πρώην συνδικαλιστή. 
Βεβαίως ο πρώην συνδικαλιστής, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ήταν για χρόνια ένας από τους εκπροσώπους του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. 
Προωθούσε τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας, της χειραγώγησης των εργαζομένων στην αστική πολιτική και στα συμφέροντα του κεφαλαίου. 
Αυτός σήμερα αντιπροσωπεύει τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Προωθεί την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Και έχει πείρα στην οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος σύμφωνα με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πριν με τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ. 
Ας σκεφτούν οι εργαζόμενοι, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στις γραμμές του τέτοιους συνδικαλιστές; Δε σχετίζεται άμεσα με τη διαμόρφωση ενός συνδικαλιστικού κινήματος που να υπηρετεί τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας»; Δηλαδή του νέου εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει δείγματα γραφής. Συμφώνησε η Ομοσπονδία των Ιατρικών Επισκεπτών (πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ), με τους φαρμακοβιομήχανους για μετατροπή του επικουρικού ταμείου των φαρμακοϋπαλλήλων σε επαγγελματικό. Αλλά και στο σωματείο των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική κατέβηκαν με θέση τη συμβολή των εργαζομένων στην ισχυροποίηση της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου