Σελίδες

6 Δεκ 2013

Θ. Παφίλης: Όχι άλλα χρόνια χαμένα - Με το ΚΚΕ και ισχυρό λαϊκό κίνημα για να αποκρουστούν τα μέτρα (VIDEO)



«Ο καπιταλισμός έφτασε την Ελλάδα και την ανθρωπότητα σε αυτό το χάλι, η προσφορά του είναι 350.000 άνθρωποι δίχως ηλεκτρικό ρεύμα και 30.000 δίχως νερό. Αυτός είναι ο κόσμος σας», τόνισε στη Βουλή ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Ανέφερε τα στοιχεία της Γιούροστατ που καταγράφουν ότι το 34,6% του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι στα όρια της φτώχειας και το 24% του πληθυσμού της ΕΕ. Σημείωσε ακόμα πως στις ΗΠΑ το 20% του πληθυσμού κατέχει το 97% του πλούτου και το 80% κατέχει μόλις το 7% του πλούτου.

«Αυτό είναι το σύστημά σας, σάπιο και αδιέξοδο, που οδηγεί στη φτώχεια αυτούς που παράγουν τον πλούτο», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης και πρόσθεσε ότι αυτό το σύστημα, τον καπιταλισμό, θέλει να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Σταμάτα να τους ακούς, φτιάξε τη δική σου συμμαχία, πάρε την εξουσία, εσύ ο εργάτης, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Εργαλείο αναδιανομής του πλούτου σε όφελος του κεφαλαίου χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό και σχολιάζοντας την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, σημείωσε ότι «το πλεόνασμα είναι από το αίμα του εργάτη και του λαού που θα το δώσετε ως κίνητρα στο κεφάλαιο για επενδύσεις».
Για την αντιπαράθεση συγκυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι όσο υπάρχει στρατηγική σύγκλιση, τόσο θα ανεβάζουν τους τόνους προκειμένου να την κρύψουν και θύμισε ότι το ανάλογο έπρατταν τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σημείωσε πως «είναι σκηνές από το παρελθόν μονταρισμένες στο σήμερα».
Αναφέρθηκε στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και αξιοποιώντας την υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα στους επιχειρηματίες για μεγαλύτερη κερδοφορία, σημείωσε ότι «τους λέτε μη φοβάστε τίποτα, τα ίδια θα κάνουμε», αφού όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Τέξας έδωσε όρκο στην ΕΕ.
«Όχι άλλα χρόνια χαμένα, με το ΚΚΕ, με ισχυρό λαϊκό κίνημα για να αποκρουστούν τα μέτρα και για να ανατραπούν», κατέληξε στην ομιλία του.
Μόλις ο Θανάσης Παφίλης κατέβηκε από το βήμα, ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε από το μικρόφωνο ότι με την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ έμεινε ενθουσιασμένος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Αμέσως πήρε το λόγο ο Θανάσης Παφίλης και σημείωσε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως «ο ενθουσιασμός του κ. Γεωργιάδη είναι εύλογος διότι με 27% θα έπρεπε η κυβέρνηση να είχε πέσει δέκα φορές, αλλά μάλλον βγαίνει πιο στέρεη».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου