Σελίδες

23 Ιαν 2014

Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στον «ΑΝΤ1» (VIDEO)



«Να τιμωρηθούν, να φυλακιστούν, να δημευτούν και περιουσίες, αλλά δεν θα αλλάξει η σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός μας, γιατί αυτό είναι παράγωγο μιας πολιτικής που βασίζεται στη σήψη μιας οικονομίας που είναι νόμιμη κλεψιά», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στα σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» επισήμανε ότι «δεν βγαίνουν όλα τα πρόσωπα στην επιφάνεια και δεν ξέρουμε με τι όρους βγαίνουν αυτά τα πρόσωπα και στο έδαφος ποιων ανταγωνισμών». Όπως είπε «ακονίζονται μαχαίρια, ξεκαθαρίζονται λογαριασμοί όχι μόνο στο πολιτικό προσωπικό αλλά και σε τμήματα του κεφαλαίου».
Στην παρέμβασή του στηλίτευσε την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως το ΚΚΕ θα επιμείνει να συζητάει για τα προβλήματα του λαού και τη διέξοδο. Ανέφερε πως «η ατζέντα δεν μπορεί να μπει από τους προβοκάτορες δολοφόνους της 17 Νοέμβρη και εδώ όλοι πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους, γιατί ένα παιχνίδι πολωμένης αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης για να παιχτεί θέλει δύο. Σήμερα πρέπει να προβληματιστούμε στις συνθήκες της κρίσης που τσακίζουν την καθημερινότητα του λαού μας, εάν θα συζητάμε για το ποιος είναι ή δεν είναι τρομοκράτης».
Με αφορμή τα μέτρα που έχουν «γονατίσει» τον λαό, ο Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε ότι «Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίαρχη πολιτική που υλοποιείται στην Ελλάδα, είναι ένα και το αυτό». Πρόσθεσε πως «αυτό που ζει ο ελληνικός λαός είναι η χρεωκοπία του υπαρκτού καπιταλισμού, αυτός έχει οδηγήσει ενάμισι εκατομμύριο στην ανεργία και τρία εκατομμύρια Έλληνες στη φτώχεια».
Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και στις εκλογές σε δήμους και περιφέρειες είπε ότι υπάρχει ανάγκη, σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός μας, να βγει ένα μήνυμα ισχυρού ΚΚΕ. «Η μάχη αυτή δεν είναι μέτρημα δυνάμεων, είναι μέτρημα αντοχής και ικανότητας του λαού μας να αντεπιτεθεί σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, σημείωσε πως «φάνηκε η απώλεια που υπάρχει σήμερα, μιας ισχυρής, δυναμικής αντιπολίτευσης απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα που ζούμε».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου