Σελίδες

28 Ιαν 2014

Ν. Καραθανασόπουλος: Εντός των πλαισίων του συστήματος η αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)



Η αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στο πλαίσιο της «ανασυγκρότησης» του συστήματος, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», έκανε λόγο για «ανούσια» αντιπαράθεση που προσπαθεί να αποκρύψει ότι υπάρχει συμφωνία στις στρατηγικές επιλογές.

Εξηγώντας αυτή τη θέση, σημείωσε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο πράγμα, όπως και παλαιότερα δεν ήταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το ίδιο πράγμα. Συμφωνούν στις στρατηγικές επιλογές, έχουν επιμέρους διαφοροποιήσεις σε μια συζήτηση που είναι εντός των πλαισίων του συστήματος διαχείρισης και της αστικής τάξης, αλλά δεν αφορά τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας».
Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού στον οποίο θα συμμετέχουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι είναι πρόωρα αυτά τα σενάρια, γιατί αυτή τη στιγμή δίνεται προτεραιότητα να συγκροτηθεί και να ισχυροποιηθεί ένα διπολικό σύστημα, για την ενσωμάτωση και τον εγκλωβισμό των λαϊκών συνειδήσεων. Ωστόσο μελλοντικά δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς, όπως είπε, κριτήριο για λογαριασμό του συστήματος είναι αν θα μπορέσει να υπάρξει μια ισχυρή διακυβέρνηση. Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν γινόταν συζήτηση για συγκυβέρνηση και τώρα είναι μαζί στην κυβέρνηση.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ενσωματωμένο στο σύστημα, αποδέχεται ένα σύστημα το οποίο δεν μπορεί να δώσει καμία λύση στα λαϊκά προβλήματα, αλλά αντίθετα αποτελεί παράγοντα επιδείνωσης, εμείς θέλουμε αυτή την κατάσταση να την ανατρέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις που γίνονται, ξεκαθάρισε ότι αφορούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Συμπλήρωσε πως ακόμα και αν υπάρξει αλλαγή του μείγματος και πάμε σε ένα μείγμα επεκτατικό, αυτό δεν αφορά τα προβλήματα του λαού. «Οι ΗΠΑ, που κάποιοι θαυμάζουν το μοντέλο της, είχαν τη μεγαλύτερη όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου