Σελίδες

29 Ιαν 2014

Η παρέμβαση της Αλ. Παπαρήγα στη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (VIDEO)



Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα ότι δεν έχει καμία ελπίδα μέσα στην ΕΕ και με τα μονοπώλια να κάνουν κουμάντο, είτε είναι ελληνικά, είτε ξένα, τόνισε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή για την πώληση του ΑΔΜΗΕ.

Όπως είπε, το ΚΚΕ θα καταψηφίσει κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως και την τροπολογία για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα που έχει ενταχθεί σε αυτό το νομοσχέδιο.
Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι «δεν αρκεί να πεις όχι στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς για να λύσεις το πρόβλημα από τη σκοπιά των συμφερόντων της πλειοψηφίας του λαού». Σχολιάζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ΑΔΜΗΕ πρέπει να ανήκει στο Δημόσιο, υπενθύμισε ότι η συνθήκη του Μάαστριχτ καθιέρωσε την απελευθέρωση των αγορών και επομένως δεν μπορεί η παραγωγή να είναι ιδιωτική και η μεταφορά δημόσια. 
Η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ χαρακτήρισε «πλαστή», «απατηλή» και «επικίνδυνη» για το λαό, τη γραμμή μνημόνιο - αντιμνημόνιο, συμπληρώνοντας ότι στην καπιταλιστική αγορά και το κρατικό μονοπώλιο θα υπηρετεί τη μεγάλη καπιταλιστική επιχείρηση.
Αναφερόμενη στην τροπολογία για τα ΕΑΣ, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση, αλλά για κλείσιμο. Επίσης υπογράμμισε ότι εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν αποφάσεις της ΕΕ για τη δημιουργία ενιαίας πολεμικής βιομηχανίας.
Η Αλέκα Παπαρήγα κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ όταν λέει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να ανήκουν στο Δημόσιο, εννοεί να είναι λαϊκή περιουσία, αλλά ταυτόχρονα παρεμβαίνει για να παρεμποδίσει τα χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου