Σελίδες

18 Φεβ 2014

ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ



Την αλαζονεία, τον αντικομουνισμό και την προσβολή επιστράτευσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να μην απαντήσει για το αν θα συρρικνωθεί ή όχι το Περιφερειακό Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» Πάτρας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου.
Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Υγεία και ενάντια στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο επιβεβαίωσε ότι και αυτή η νοσοκομειακή μονάδα που έχει συνενωθεί με το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια δηλαδή εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας, ενώ δεν απέκλεισε τυχόν συρρίκνωσή του, καθώς όπως είπε θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.
Ο υπουργός ξεπέρασε τον συνήθη εαυτό του όταν έκανε λόγο για νοσοκομεία «των λογικών ανθρώπων και όχι των κομμουνιστών» και για «καθεστώτα σαν αυτά που αρέσουν στο ΚΚΕ και δεν μπορεί να μιλήσει κανένας άλλος».
Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» Πάτρας όχι μόνο πρέπει να διατηρηθεί αλλά να αναβαθμιστεί για να διασφαλίζει δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας σε όλους όσους έχουν ανάγκη.
Σημείωσε ότι στο αίτημα αυτό η κυβέρνηση βρίσκεται απέναντι διότι είναι στην λογική της εμπορευματοποίησης και υπενθύμισε ότι το πάρτι που συνεχίζεται να γίνεται στην Υγεία έχει να κάνει με τη σύμφυση του δημόσιου τομέα με τους επιχειρηματικούς ομίλους για την τροφοδοσία των δημόσιων νοσοκομείων σε φάρμακα και υλικά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου