Σελίδες

15 Φεβ 2014

Θ. Παφίλης : «Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Το πλυντήριο των πάντων» (VIDEO)



Στο κατάμεστο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στην Αργυρούπολη, μίλησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και χαιρέτισε ο Θοδωρής Λιάπης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης.
Ο Θανάσης Παφίλης κάλεσε το λαό να βγάλει συμπεράσματα από την πείρα του και να ενισχύσει παντού το ΚΚΕ για να ισχυροποιηθεί η Λαϊκή Συμμαχία και μέσα από αυτή η λαϊκή αντιπολίτευση.

«Ο λαός μπορεί να κρίνει ποιος του είπε ψέματα και ποιος του είπε αλήθεια», τόνισε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε, αναφερόμενος στις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, μια αποστροφή της παρέμβασής του όταν συζητιόταν στη Βουλή η συνθήκη του Μάαστριχτ. «Εμείς λέγαμε ότι η Ευρώπη, η οποία εσείς υποστηρίζετε, θα είναι κόλαση για τους λαούς και παράδεισος για το μεγάλο κεφάλαιο».
Ο Θανάσης Παφίλης άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αποτελείται από ένα μεγάλο κομμάτι πρώην στελεχών του ΚΚΕ που εγκατέλειψαν και πρόδωσαν το Κόμμα στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του, το '90-'91. «Έτρεξαν να κρυφτούν στα υπόγεια και έδωσαν διαπιστευτήρια στον ιμπεριαλισμό», τόνισε. Ένα άλλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ο Θ. Παφίλης, είναι ο κλασικός οπορτουνισμός που κρατάει από το «ΚΚΕ εσ.» και το άλλο κομμάτι είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα κορυφαία. «Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Το πλυντήριο των πάντων», σημείωσε. 
Αναφέρθηκε επίσης στις «κωλοτούμπες» των στελεχών του σε ό,τι αφορά την εκλογή Ολάντ, τις δηλώσεις για το χρέος, για το μνημόνιο κλπ. προσθέτοντας: «Δεν έχουν δοκιμαστεί σε δήμους; Σε συνδικάτα; Παντού; Δεν συνεργάστηκαν με την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ; Και βγαίνουν σήμερα και παρουσιάζονται ως άφθαρτοι. Και βγαίνει ο κύριος Τσίπρας και λέει "εγώ δεν είχα γεννηθεί όταν έγινε αυτό το γεγονός". Ο καθένας που είναι σε έναν πολιτικό χώρο αναλαμβάνει και την ευθύνη για την ιστορία του. Και εμείς δεν είχαμε γεννηθεί στη "συμφωνία της Βάρκιζας" και σε άλλα γεγονότα, ξέρουμε ότι το ΚΚΕ έκανε λάθη, αλλά ποτέ δεν προσκύνησε. Ενώ αυτοί της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προσκυνάνε τον καπιταλισμό κάθε μέρα».
Μιλώντας ο Θοδωρής Λιάπης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις ενιαία, γιατί ενιαία είναι η επίθεση και σε τοπικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης επισήμανε ότι στα τηλεοπτικά κανάλια το βράδυ των εκλογών θα φαίνεται το χρώμα των υποψηφίων και αυτό θα δείξει πόσο ανεξάρτητοι είναι. (Δείτε εδώ βίντεο)  
902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου