Σελίδες

17 Μαρ 2014

Η «ΕΛΙΑ» του ΠΑΣΟΚ και τα λαϊκά στρώματα

Η δημιουργία της «ΕΛΙΑ» από το ΠΑΣΟΚ εντάσσεται στην προσπάθειά του να φρεσκάρει την πρόσοψή του και να ανακόψει τη μεγάλη και συνεχιζόμενη φθορά που έχει, πρωτίστως στα λαϊκά στρώματα.
Επίσης, να σταματήσει τη συνεχιζόμενη διαρροή στελεχών του και παραγόντων που έως πρόσφατα το στήριζαν, αλλά τώρα προσχωρούν στα κόμματα τα οποία συναγωνίζονται και φιλοδοξούν να αναλάβουν αυτά το ρόλο που είχε τις τελευταίες δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ, ως βασικός πυλώνας του αντιλαϊκού και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, του εκφυλισμένου εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, των διαφόρων μηχανισμών ενσωμάτωσης και εξαγοράς.
Τα εργατικά και λαϊκά στρώματα τα οποία στήριζαν το ΠΑΣΟΚ με «μισή καρδιά» είτε με τη λογική του λιγότερου κακού είτε γιατί διατηρούσαν κάποιες ελπίδες, μήπως αυτό το κόμμα αλλάξει, δεν μπορούν πια να τα εξαπατήθουν με την επανάληψη των γνωστών και παραπλανητικών σλόγκαν που λέει τώρα η ηγεσία του με αφορμή την «ΕΛΙΑ» ότι δήθεν πραγματοποιεί ένα «νέο ξεκίνημα εξυγίανσης και ανανέωσης», «νέου ανοίγματος στην κοινωνία», «επιστροφής στις παλιές αξίες και της αρχές».

Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι που διαψευστήκαν, που απογοητεύτηκαν από τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ θα εκτιμήσουν τις ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες θέσεις, τη συνέπεια λόγων και έργων του ΚΚΕ, τις αρχές με τις οποίες αντιπάλεψε την αντιλαϊκή πολιτική του ευρωμονόδρομου, δηλαδή των μέτρων υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.
Οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν το ΚΚΕ και σε ότι αφορά αυτά που έλεγε για το ΠΑΣΟΚ, ότι ανεξάρτητα από που ξεκίνησε και τις επιμέρους διαφορές που είχε με τη ΝΔ, είχαν κοινή στρατηγική, τους ίδιους βασικούς στόχους. Το ΠΑΣΟΚ είχε μεταλλαχτεί σε κόμμα στήριγμα του σάπιου συστήματος, της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου και δε γινόταν να αλλάξει με κανένα τρόπο και καμία δύναμη.
Το ΚΚΕ, με τις θέσεις και τη δράση του, έχει αποδείξει ότι είναι η δύναμη η οποία μπορούν να στηριχτούν, να εμπιστευτούν, να ενισχύσουν τα λαϊκά στρώματα για το σήμερα και το αύριο. Για να αλλάξει το κλίμα και να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμη του. Για να εμποδίσουμε και για να απαλλαγούμε από τα βάρβαρα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας που έχουν αποφασίσει στην ΕΕ για όλους τους λαούς και προς όφελος των μονοπωλίων. Για να ανοίξουμε το δρόμο προς τη λαϊκή ευημερία, τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο αυτή των ριζικών ανατροπών στην οικονομία και στο κράτος με το λαό στην εξουσία και χωρίς τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων.
Απευθυνόμαστε σε αυτούς που στήριζαν το ΠΑΣΟΚ και τους καλούμε να συμπορευτούν μαζί μας, να ψηφίσουν, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, είναι το κόμμα που δεν πρόκειται να τους εξαπατήσει. Το ΚΚΕ δεν μεταλλάσσεται, δεν εξαγοράζεται με υπουργικές θέσεις, με άλλα αξιώματα ή με κονδύλια από την ΕΕ. Δεν λέει επίτηδες μπερδεμένα πράγματα, άλλα στο λαό και άλλα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στην ΕΕ, στις ΗΠΑ
Με την πείρα που έχουν μπορούν να διαπιστώσουν ότι το ΚΚΕ δεν είναι σαν το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το «ποτάμι» και άλλους που ενώ έχουν τις ίδιες βασικές και χρεοκοπημένες θέσεις που είχε και έχει το ΠΑΣΟΚ, που ενώ συναγωνίζονται στο ποιος θα μεταγράψει ότι πιο σάπιο από παράγοντες και μηχανισμούς είχε το ΠΑΣΟΚ στο λαό παριστάνουν ότι εκφράζουν κάτι διαφορετικό, το ανανεωτικό, το φιλολαϊκό.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου