Σελίδες

18 Μαρ 2014

Ομιλία του Θ. Παφίλη σε εκδήλωση εκπαιδευτικών (VIDEO)



Σε εκδήλωση της ΤΟ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής στο θέατρο «Βεάκη» μίλησε νωρίτερα το απόγευμα ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. Σε ένα ακροατήριο εκπαιδευτικών οι οποίοι δίνουν τη μάχη ενάντια στην πολιτική που διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, ο Θ. Παφίλης ανέλυσε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ μπροστά και στις εκλογικές μάχες του ερχόμενου Μάη. Αναφέρθηκε σε ζητήματα της επικαιρότητας και στις διαχρονικές ευθύνες της ΕΕ και των πολιτικών δυνάμεων που την στήριξαν και τη στηρίζουν, για την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει το λαό.

«Σήμερα πια, με ασφαλές κριτήριο την πραγματικότητα και όχι τις διακηρύξεις, μπορούν και πρέπει οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα να αντιληφθούν πόση αξία είχαν οι διακηρύξεις όλων των κομμάτων πλην ΚΚΕ, για τη σύγκλιση των επιπέδων ανάπτυξης, τιμών, μισθών, των κοινωνικών κατακτήσεων. Πόση αξία είχαν οι διακηρύξεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και άλλων που είναι με την ΕΕ, περί ευρωπαϊκού κεκτημένου, περί ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, που τάχα ήταν αδιαπραγμάτευτα, σημείωσε μεταξύ άλλων.
Όση αξία είχαν τότε αυτά που έλεγαν, άλλη τόση έχουν σήμερα οι διακηρύξεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και άλλων δορυφόρων περί επανεκκίνησης της ΕΕ "με νέα αφήγηση" ή οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ περί επανίδρυσης και αλλαγής της Ευρώπης μέσα από καλύτερες συμμαχίες και καλύτερες διαπραγματεύσεις. Πιο σκληρή, πιο επιθετική θα γίνεται για τους λαούς, για να εξυπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων» τόνισε.
Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με εκπαιδευτικούς που έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το ρεύμα του «Ευρωσκεπτικισμού», την προοπτική της αποδέσμευσης της Ελλάδας από την ΕΕ κ.α.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου