Σελίδες

12 Απρ 2014

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Παντιέρα του οι αξιώσεις της αστικής τάξης

Να σχηματοποιήσει σε κάλπικα διλήμματα την αντιπαράθεση στους κόλπους του κεφαλαίου για το μείγμα διαχείρισης που θα στηρίξει την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, επιχειρεί ο Αλ. Τσίπρας με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». 
«'Η με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Μέρκελ» υποστηρίζει, διεκδικώντας για το κόμμα του τα «ηνία» της διαπραγμάτευσης για την ικανοποίηση αξιώσεων της αστικής τάξης, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί με αυταπάτες να δελεάσει το λαό ώστε να στοιχηθεί κάτω από τις σημαίες που τον οδήγησαν σε πανωλεθρία.
Είναι γνωστή η τακτική να χρεώνονται μια σειρά φαινόμενα που είναι γεννήματα του καπιταλισμού σε ορισμένους πολιτικούς εκπροσώπους της αστικής τάξης. Ετσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει στην Μέρκελ απ' την κρίση (η «Ευρώπη της Μέρκελ είναι η δημιουργός και επιταχυντής της κρίσης») έως την άνοδο των φασιστικών κομμάτων («χορηγός της νεοναζιστικής απειλής»).

Το άρθρο δεν περιλαμβάνει ούτε μισό αίτημα ικανό να ανακουφίσει το λαό. Απεναντίας για το «θεαθήναι» ζητά την επιστροφή του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων. Και για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου ζητά να ισχύσει για την Ελλάδα ό,τι ίσχυσε για τη Γερμανία το 1953. 
Αποκαλύπτοντας σε τι αναφέρεται η νοσταλγία που ξεχειλίζει στο άρθρο του για τις ρίζες της ΕΕ, γράφει: «Η Ευρώπη αν θέλει να επιστρέψει στις ρίζες της, πρέπει για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες του Νότου να αλλάξει πολιτική. Να τερματίσει τη λιτότητα, να προχωρήσει σε γενναίο κούρεμα του χρέους και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης».

Αλλωστε και σε συνέντευξή του στην αυστριακή τηλεόραση ο Αλ. Τσίπρας, αφού κατηγόρησε την Α. Μέρκελ ότι κάνει «εξωτερική παρέμβαση» επισκεπτόμενη την Ελλάδα πριν τις εκλογές για να στηρίξει τον Α. Σαμαρά, την κατηγόρησε και για «τσιγκουνιές», λέγοντας πως τα δώρα που έφερε στην Ελλάδα «δεν μπορεί να αποτελέσουν γιατρικό στις πληγές της ελληνικής οικονομίας» μιας και «για να επανεκκινηθεί η ελληνική οικονομία χρειάζονται σοβαρές αποφάσεις για ένα σχέδιο δημόσιων ευρωπαϊκών αναπτυξιακών επενδύσεων, που δεν μπορούν να μετρηθούν σε ορισμένες δεκάδες εκατομμυρίων ή κάποιες εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ». 
Στην ίδια συνέντευξη υπερασπίστηκε ως ανάγκη τις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν το κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, λιγότερο σπάταλο».

Μύθοι και παραπλανητικά διλήμματα

Αδυνατώντας να υπερασπιστεί τη λυκοσυμμαχία, ο Αλ. Τσίπρας πλάθει και πλασάρει στο λαό το μύθο της «μακράς πορείας μετάλλαξης» της που την έκανε τάχα «από ΕΕ των λαών να γίνει των αγορών» (!!!), με ευθύνη του Λαϊκού Κόμματος και των σοσιαλδημοκρατών. 
Πρόκειται βεβαίως για κατάφωρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας αφού η ΕΕ ιδρύθηκε από και για τα μονοπώλια, έχοντας στο DNA της την πολιτική χτυπήματος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Στην ΕΕ «κάστρο της κ. Μέρκελ», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει τη φαντασίωση μιας ΕΕ «που βάζει τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη» και καλεί το λαό να τοποθετηθεί στο κάλπικο δίλημμα: «Με την κυριαρχία των αγορών ή με την Ευρώπη των λαών; Με την πολιτική του τρίπτυχου "λιτότητα - ύφεση - ανεργία" ή με την Ευρώπη της ανάπτυξης και των εργαζομένων;»... Προτρέπει μάλιστα «όποιον πιστεύει ότι η πολιτική (σ.σ. της Μέρκελ) είναι καταστροφική να συνταχθεί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ». 
Δεν αποτιμούν όμως απ' την ίδια σκοπιά μια πολιτική ο λαός και οι καπιταλιστές, που θέλουν πολιτική στήριξής τους αλλά πάνω στα ερείπια των λαϊκών δικαιωμάτων.

Η «ανθρωπιστική κρίση» αξιοποιείται και από τον Αλ. Τσίπρα ώστε στο όνομά της να ζητήσει μέτρα ενίσχυσης του δρόμου που την προκάλεσε. 
Κρύβει ότι η «φτωχοποίηση» και «εξαθλίωση εργατικών στρωμάτων», «η επίθεση στον αγροτικό τομέα από τις πολυεθνικές», είναι απότοκα ακριβώς αυτού του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και «επιτεύγματα» της ευρωενωσιακής στρατηγικής απ' τα οποία δεν εξαιρείται κανένας λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου