Σελίδες

10 Μαΐ 2014

Ουκρανία: Νέο μακελειό με ευθύνη της φιλοναζιστικής ηγεσίας του Κιέβου, αυτή τη φορά στην Μαριούπολη (VIDEO)



Τμήματα των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου με τανκς καθώς και ένοπλα φασιστικά αποβράσματα συνεχίζουν το μακέλεμα του ουκρανικού λαού. Σήμερα,άνοιξαν πυρ και σκότωσαν αδιευκρίνιστο αριθμό αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη Μαριούποληοι οποίοι είχαν καταλάβει το αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη. Τα τανκς όπως φαίνεται και στα video επιτέθηκαν σε κάτοικους της πόλης που προσπαθούσαν να τα σταματήσουν (δείτε ΕΔΩ το δεύτερο βίντεο).
Περίπου 20 είναι οι νεκροί σύμφωνα με ανακοίνωση του λεγόμενου Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών Α. Αβάκοφ, ο οποίος αναφέρθηκε και σε δεκάδες τραυματίες ενώ μίλησε για ανταλλαγή πυροβολισμών στο κτίριο. Από άλλες πηγές επιβεβαιώνεται ο θάνατος τουλάχιστον 3 αντικυβερνητικών διαδηλωτών. Επίσης υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός Ουκρανός στρατιώτης.
Πολλοί διαδηλωτές από νωρίς το πρωί προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στην πόλη προς τιμήν της μέρας Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και φώναζαν "Φασίστες, φασίστες" όταν πλησίασαν τις δυνάμεις του Κιέβου.

Ακόμη, δύο μεγάλες εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν περίπου στις 20:00 στην Μαριούπολη, όπως επιβεβαίωσε και ο Έλληνας πρόξενος στην πόλη, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι.



1 / 2







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου